ASYA/GÜNEY KORE – Yapay zeka ve etik ayrışmayla WYD'ye hazırlık

Yapay zeka ve etik ayrışmayla WYD’ye hazırlık

ASYA/GÜNEY KORE – Yapay zeka ve etik ayrışmayla WYD’ye hazırlık

Seul (Agenzia Fides) – Yapay zeka ve etik, 2027’de Kore’de düzenlenen Dünya Gençlik Günü’ne sunulan genç Katoliklerin tartıştığı bir konu.
Seul’deki Myeongdong katedralinde, yerel Kilise’nin daveti üzerine uluslararası gençlik toplantısına hazırlık yolunu açan Peder Paolo Benanti tarafından “etik bir yapay zeka için” bir çağrı başlatıldı. Teolog ve etikçi, katedraldeki 800 gençle konuştu ve “Yapay zeka ve etik etkileri” teması üzerine bir konuşma yaptı.
Konuşmada, Seul Başpiskoposluğu İletişim Komitesi ile Dünya Gençlik Günü Seul 2027 Yerel Düzenleme Komitesi işbirliğiyle düzenlenen bir dizi etkinliğinin başlangıcını oluşturdu. Toplantılar, seminerler ve din dersleri dizisi, gençleri güncel toplantılardaki tartışmalara dahil etmeyi amaçlıyoruz.
Peder Benanti, modern teknolojinin etik boyutlarının kapsamının arttığını vurguladı ve yapay zekanın etik karmaşıklığını inceledi.
Fransisken ben, araçların silaha dönüşebildiği evrensel bağlamı düşünerek izleyicileri teknolojik ikili doğasını düşünmeye yönlendirdi. “Teknolojinin etiğine ilişkin bakış açımızı değiştirmeli ve onu bir güç biçimi olarak görmeliyiz. Yapay zekanın herhangi bir kullanımıyla bir tercih anlamına gelen gelir.” Teknolojinin toplumun dünyadaki durumunu göstermek için örnekleri kullanan Peder Benanti, herkesin sorumlu tutan bir mesaj iletti: Teknolojinin büyük ölçüde yalnızca mühendisleri veya bilgisayar bilimcilerini değil, toplumun tamamını ilgilendiriyor ve insanın değeri ve geleceğin etitiği üzerine dikkatli bir düşünmeyi düşünüyordu. “Kalkınma, ortak iyiliğe hizmet etmeyen yenilik için çabalamalıyız” dedi. Son olarak, panel tartışması sırasında Peder Benanti genç Korelilerin endişelerine de değinerek onlara şu tavsiyede bulundu: “Teknolojiden korkmayın. Papa Benedict XVI’nin dediği gibi, teknolojik bir güç biçimidir. Papa’nın ‘Caritas in Veritate’de öğrettiği gibi, teknoloji bilimi kalkınma özlemini ve maddi sınırlamaları aşma ilişkileri içimizdeki ilgiyi ortaya koyuyor. Peder Benanti, ayırmama yeteneğinin yoğunluğunu vurgulayarak, gençleri “teknolojinin günlük yaşamlarındaki ve daha geniş sosyal olaylarda eleştirel bir şekilde değerlendirmeye” teşvik etti. onurunu ve toplumun refahını korumaya odaklanan düşünceli bir öneri (PA) (Agenzia Fides, 5/9/2024)


Paylaşmak:

Youtube