ABD, İngiltere ve AB uluslararası AI anlaşmasını imzaladı – DW – 09/05/2024

ABD, İngiltere ve AB uluslararası AI anlaşmasını imzaladı – DW – 09/05/2024

Avrupa Birliği, Amerika Birleşik resimleri, Birleşik Krallık ve diğerleri Perşembe günü uluslararası bir yapay zeka anlaşması imzaladılar. Avrupa Müzesi söz konusu.

Anlaşmanın, nükleer silahların kullanımıyla ilgili ilk uluslararası hukuksal bağlayıcı anlaşma olduğu belirtildi. Yapay zeka sistemleri.

Avrupa Konseyi başka ne dedi?

Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Marija Pejcinovic Buric, “Yapay zekanın yükselmesinin standartlarımızı baltalamak yerine desteklemesini sağlamalıyız” dedi.

Metnin “potansiyel olarak küresel bir yapıya sahip açık bir anlaşma” olduğunu söyleyen Trump, daha fazla ülkede anlaşmayı katılmaya, daha önce anlaşmayı imzalamış olan ülkelerin onaylamaya eklendiğini söyledi.

Konseyin açıklamasında, anlaşmanın “Yapay Zeka sonuçlarının tüm yaşamların bütünleştirilmesinin yasal bir çerçeve içerisinde gerçekleştirileceği” belirtildi.

“Yapay zekanın ilerlemesini ve gelişmesini teşvik ederek, insan hakları, demokrasi ve hukuk özgürlüğü politikası oluşturabileceği riskleri de yönetiyor” vurgusu yapıldı.

Strazburg'daki genel merkezin önündeki Avrupa Konseyi tabelası
Strazburg merkezli Avrupa Konseyi, Yapay Zeka ile ilgili 'Çerçeve Sözleşmesi'ni savunduResim: uncil Daniel Kalker/picture alliance

Anlaşma, Avrupa Konseyi Adalet Bakanları Konferansı'nda imza açıldı. Ucuz Başkent Vilnius.

Bu, aylar sonra geliyor AB bakanları ayrılandan Yapay Zeka yasasına son ayrılık verdiYapay zekanın “yüksek yerlerde” düzeninin düzenlenmesi amaçlanıyor

Anlaşmayı başka kimler imzaladı?

Anlaşmaya AB, ABD ve İngiltere'nin yanı sıra Andorra, Gürcistan, İzlanda, Norveç, Moldova, San Marino ve İsrail de imza attı.

Anlaşmanın anlaşmalarına Arjantin, Avustralya, Kanada, Kosta Rika, Vatikan, Japonya, Meksika, Peru ve Uruguay da katıldı.

Avrupa Konseyi, Fransa'nın Strazburg bölgelerinde bulunan ve insan haklarını korumakla görevli bir kuruluştur. 27 AB üye devleti de dahil olmak üzere 47 üye devleti vardır.

Yapay zeka çalışma şeklimizi nasıl değiştiriyor?

Bu videoyu görüntülemek için lütfen JavaScript'i etkinleştirin ve tarayıcınızı bir web tarayıcısını yükseltmeyi düşünün. HTML5 videosunu destekler

STK, hükümlerin 'uygulanabilirliği' konusundaki endişelerini dile getirdi

Lahey merkezli Kâr Amacı Gütmeyen Kuruluşlar Hukuku Avrupa Merkezi'nden (ECNL) hukuk uzmanı Francesca Fanucci, Reuters haber ajansına yaptığı açıklamada, varılan anlaşmanın geniş bir ilkelerin setine “sulandırıldığını” söyledi.

“Bu sözleşmedeki ilke ve bilgilerin formülasyonu o kadar geniş kapsamlı ve çekincelerle dolu ki, bunların hukuki kesinliği ve etkili uygulanabilirliği konusunda ciddi sorular ortaya çıkıyor” dedi.

Fanucci ayrıca, ulusal güvenlik amaçlı yapay zeka sistemlerine yönelik muafiyetlere ve kamu sektörleriyle karşı ticarete yönelik özel şirketlere yönelik sınırlı denetime dikkat çekti.

Bu makalenin bir kısmı Reuters'dan alınan materyallerle kayıtlıdır.

Editör: Jenipher Camino Gonzalez

Youtube