ASYA/GÜNEY KORE – Yapay zeka ve etik konulu WYD'ye hazırlık

ASYA/GÜNEY KORE – Yapay zeka ve etik konulu WYD'ye hazırlık

ASYA/GÜNEY KORE – Yapay zeka ve etik konulu WYD'ye hazırlık

Seul (Agenzia Fides) – Yapay zeka ve etik, 2027'de Kore'de yapılacak Dünya Gençlik Günü'ne sunulan genç Katolikler için tartışma konusu.
Seul'deki Myeongdong Katedrali'nde, yerel Kilisenin daveti üzerine uluslararası gençlik toplantısına hazırlık yolunu açan Peder Paolo Benanti tarafından “etik bir yapay zeka için” bir çağrı başlatıldı. İlahiyatçı ve ahlakçı, katedralde 800 gençle konuştu ve “Yapay zeka ve bunun etik sonuçları” konulu bir konuşma yaptı.
Konuşma, Seul Başpiskoposluğu İletişim Komitesi tarafından Seul 2027 Dünya Gençlik Günü Yerel Organizasyon Komitesi ile işbirliği içinde düzenlenen bir dizi etkinliğinin başlangıcı oldu. Toplantılar, seminerler ve ilmihaller dizisi, gençleri tartışmaya dahil etmeyi amaçlıyor. güncel konular hakkında.
Peder Benanti, modern teknolojideki etik boyutları keşfetmenin artışının altını çizdi ve yapay zekanın etik karmaşıklığını inceledi.
Fransisken bende, aletlerin silaha dönüşebileceği bölgesel bağlama yansıtılarak izleyiciyi teknolojik ikili doğuşunun dönüştürülmesine yönlendirildi. “Teknoloji etiğine bakış açımızı değiştirmeli ve onu bir güç biçimi olarak görmeliyiz. Yapay zekanın herhangi bir şekilde kullanılmasıyla bir seçim anlamına gelir.” Teknolojinin toplumun üzerindeki koşulları göstermek için tarih örnekleri kullanan Peder Benanti, herkesin sorumlu tutan bir mesaj verdi: Teknolojinin büyük yapabileceği yalnızca mühendisleri veya bilgisayar bilimcilerini değil, bir bütün olarak çabalıyor ve insanın değeri üzerinde dikkatli düşünmeyi biliyordu. ve geleceğin etiği. “Kamu malına hizmet etmeyen gelişmeye, yenilik için çabalamalıyız” dedi. Son olarak panel tartışması sırasında Peder Benanti genç Koreli kadınların endişelerine de değinerek onlara şu tavsiyede bulundu: “Teknolojiden korkmayın. Papa Benedict XVI'nın dediği gibi teknolojik bir güç biçimidir. Papa'nın 'Caritas in Veritate' = öğrettiği gibi teknoloji, insanlığın kalkınma arzusunu ve maddi sınırlamaların görülme yönündeki içsel dürtülerimizi ortaya çıkarıyoruz. Akıllıca kullanılırsa, bizi Tanrı'nın bakış açısına ve O'na tapınmaya yaklaşabilir.” Ayırt bölgelerinin kapsamını vurgulayan Peder Benanti, gençleri “teknolojinin günlük yaşamlarındaki rolleri ve onun daha geniş sosyal ilişkilerde eleştirel bir şekilde değerlendirmeye” teşvik etti. insan onurunu ve toplumun refahını artırmaya odaklanan teknolojik gelişmelere yönelik düşüncelerli bir çözüm (PA) (Agenzia Fides, 5/9/2024)


Paylaşmak:

Youtube